Dromen, durven en gaan! Het is tijd, tijd om mijn droom, onze gezamenlijke droom te maken.

Verbindingscentrum Het Torenkamertje

Als je op deze pagina bent uitgekomen, heeft het ook jouw aandacht getrokken en dat is precies wat nodig is. Het verbindingscentrum is er voor ons allen samen, en ik kan heel veel hulp gebruiken om het werkelijkheid te maken. Dus, denk jij na het lezen van deze pagina of op welke andere manier dan ook, “Ik wil helpen bouwen aan het mogelijk maken van het verbindingscentrum”? Hoe klein of groot je hulp ook kan zijn, laat het weten! Stuur een berichtje, een WhatsApp, of een e-mail.

Onze missie

Het Torenkamertje verbindingscenter

De open Lotus is een plek om te zijn, om te verbinden, passie te uiten en om te delen.

 

  • Zijn;  een plek waar niks moet, je mag ontspannen, je kan verbinden met anderen en vooral belangrijk even tijd voor jezelf door jezelf te zijn.

 

  • Verbinden; Met gelijkgestemden samen komen. In vele verschillende vormen. Maar vooral voelen dat je niet alleen bent, er niet alleen voor staat. Gesprekken met onderwerpen die je nodig zijn en ook bij anderen blijken te spelen.

 

  • Passies; heb jij een passie, je weet wel iets waarvan je helemaal aan gaat en wat je graag met de wereld zou willen delen. Je kennis en kunde uitdragen, anderen hiermee verrijken.

 

  • Delen; een plek om al dit bovenstaande en zo veel meer te delen. Met elkaar gelijkgestemden. Een veilige haven waar je voluit kan kletsen of juist heerlijk stil mag zijn, iedereen met een open hart is welkom.

In deze maatschappij draait het veel om goederen, volume en snelheid. Hoge sales, liefst zonder al te veel moeite, altijd een voelende druk.  De open Lotus is juist een plek om te vertragen, om bewust bezig te zijn met jouw passie. Of door verbinding te zoeken met andere gelijkgestemden. Waar niet alledaagse gesprekken heel normaal zijn.

Maatschappelijk, verantwoord, eerlijk, verbinding, ondernemen met mogelijkheden, betaalbaar, passie laten stromen, vrouwen een eerlijke start geven, verantwoord ondernemen, leven vanuit delen, een plek om te ‘zijn’, ontspanning, it takes a village, even terug trekken, stilteplek, vrouwencirkels, mannencirkel, rode tent, samenwerken, elkaar steunen, nonprofit, laag drempelig, startende ondernemer, betaalbare ruimtes, workshops, kansen, stichting, ondernemen met passie, gesprekken, samenwerking, een goede kop thee, samen de schouders eronder, dromen verwezenlijken.

Er zal nog vele vele vele info volgen, maar alleen als het een droom van ons samen mag worden.

Dus ik ontmoet je graag wanneer je mee wilt werken aan een toekomst met

Verbindingscentrum De open Lotus

Hoop van je te horen, met ideeen, enthousiasme of om te ontdekken waar jij in dit plaatje past.

biodiverse pluktuin

De visie

Ons streven is een plek te creëren waar mensen met passie kunnen werken, een hobby uitvoeren, een workshop volgen of even kunnen zijn met een fijn koffiemoment. Op deze plek willen we verschillende multifunctionele ruimtes aanbieden. Met mensen die vrijwilligerswerk willen doen voor een maatschappelijk verantwoorde samenleving.

De ruimtes

De 2 of 3  kleinere ruimtes

Ruimtes waar je even alleen rustig kan werken of bijvoorbeeld podcasts kan opnemen, die mooi zijn aangekleed waar bijvoorbeeld ook je foto’s kan maken voor jouw socials. Fijne behandelkamers, om tegen een betaalbaar tarief te huren. Te denken aan massage, Reiki, 1 op 1 coaching of een Human Design redding en andere mogelijkheden.

De open ruimte

Een grotere ruimte waar we samen kunnen komen om te verbinden zoals in cirkels of de rode tent. Maar ook voor lezingen, zoals baby- en kindergebaren cursusavonden. Of massage lessen, babymassage, misschien heb jij een leuke aanvulling, laat het dan zeker weten door contact te leggen. Hoe lekker zou het zijn als veel materiaal al aanwezig is en vrij gebruikt kan worden, zodat je niet met twee tassen aankleding en tien yoga matten onder je arm moet proberen de ruimte in de juiste setting te krijgen.

De ruime keuken

In de volgende ruimte is de keuken en staat een grote werktafel, misschien wel twee. Kookworkshops, netwerken, een werkplek om in alle rust te werken of om samen te kunnen sparren. Het ondernemerschap kan als eenzaam worden ervaren, op deze manier bieden we een plek om te kunnen werken waar je niet alleen zal zijn.

Denk ook aan workshops. Het is vaker dat mensen door de kosten twijfelen om deel te nemen. Maar wat als die kosten omlaag kunnen door een ruimte te hebben voor een betaalbaar bedrag, dan kunnen de kosten omlaag en meer mensen deelnemen. Ook mensen die anders buiten de boot zouden vallen, samen komen, gesprekken voeren en voelen dat je erbij hoort. Dat is zo belangrijk, iedereen heeft behoefte aan contact, een goed gesprek of luisterend oor.

Een buitenterrein met een biodiverse tuin.

Misschien wel met een mooie vuurplaats. Voor sterke verhalen bij de pubers. Voor ontspanning bij de vrouwen die even een andere omgeving nodig hebben. Voor de mannen uit de mannen cirkel om te voelen aan hun roots. Voor broodjes pakken ze in het vuur door alle seizoenen heen. Om een spiraal te lopen of gewoon even op een bankje zitten en te genieten van wat de natuur je te vertellen heeft.

 

Met de hoop op een plek waar we een stiltecentrum van kunnen maken. Want Jeetje wat hoor je veel in de stilte. Je hoofd, je hart, de drang tegen het ongemak. En dan toch blijven zitten, daar door heen te voelen, dat wat er gevoeld mag worden. Met een schriftje waarin je schrijft waarvoor je zou willen dat anderen een kaarsje voor je branden of meenemen in een gebed.

 

Een kleine moestuin met heerlijke kruiden en groente om samen een maaltijd of verse kop thee te kunnen delen.  Maar ook wanneer je geen tuin hebt om er in te kunnen werken voor de ontspanning en beloning van de planten.

Verbindingscentrum tuin kippen
Kosten

De kosten voor deze ruimtes willen we zo redelijk mogelijk houden, zonder winstoogmerk. Want hoe veel vrouwen en ja ook mannen zijn er niet die naast een baan een passie hebben of de behoefte om hun kennis te delen, een droom om de wereld een stukje mooier te maken.

Maar geen ruimte hebben, of kunnen vinden en die thuis niet haalbaar zijn.

En soms is dan het betaalbaar kunnen huren net dat zetje om de wereld in te gaan, om te delen, om te verbinden. Om jezelf en je talenten te laten zien. Er kunnen ook op basis van vrijwillige bijdrage activiteiten georganiseerd worden. Kosten toch niet helemaal haalbaar, misschien kan je ruilen als ondernemer, met een andere ondernemer of een opdracht uitvoeren. Of bied je een behandeling aan iemand die de kosten niet kan dragen. Misschien kan je bijdragen aan het bestaan van het centrum door andere werkzaamheden uit te voeren die bij jou passen. In overleg zal er veel mogelijk zijn. Daarom zijn alle ideeën welkom.

 

 

We hopen ook dat er bedrijven of personen zijn die ons financieel willen en kunnen steunen. We zullen kijken hoe dit belastingtechnisch ook voor jou of je bedrijf goed uitpakt. Met een financiële bijdrage doe je iets terug voor de maatschappij die we samen willen creëren.

Voor wie?

Niet alleen ontmoetingen voor ouderen, juist ook voor jongeren.

 

De puberteit is vaak een uitdaging, ook voor het kind zelf. Contact leggen met leeftijdsgenoten en gelijkgestemden geeft ruimte tot ontspanning in een wereld vol toetsen en verwachtingen.

 

Of jonge moeders, de eenzaamheid in deze doelgroep is groot! Tegen de tijd dat je de voeding, de luier verschonen, je tas hebt ingepakt en misschien zelfs jezelf hebt klaargemaakt, staat het volgende alweer op je te wachten. Maar gesprekken met andere jonge ouders geeft begrip, respect en het gevoel dat je er niet altijd alleen voor staat. En al kom je binnen met het kind onder de arm en het zweet op je rug, jullie zijn welkom.

Vrijwilligers

Voor velen is vrijwilligerswerk een uitlaadklep. Even ergens anders zijn dan thuis, soms samen een maaltijd uit de tuin of een kop thee delen. Meetellen in de maatschappij maar juist ook helpen deze een stukje mooier te maken. En om deze plek betaalbaar en haalbaar te houden zullen er vele vrijwilligers nodig zijn.

Denk daarbij aan een iemand die de tuin indeelt en onderhoud, iemand die thee schenkt en een luisterend oor biedt, een penningmeester, iemand voor de schoonmaak, iemand die kan helpen met heerlijke gerechten klaar maken, iemand die de administratieve kant van een stichting kent en fondsen werft, iemand die goed is met teksten schrijven, iemand die een mooi logo kan ontwerpen, iemand de agenda beheerd en nog vele vrijwilligers meer die kunnen helpen bij het dragen van dit verbindingscentrum.

En er staat overal wel ‘iemand’ maar dat kan natuurlijk ook door meerdere mensen gedaan worden.

Zin om aan te sluiten bij één van de ontmoetingen kijk dan bij het agenda.

Ik zou de ruimte gebruiken om:

Aan mijn boek te schrijven, een workshop geven, samen werken om contacten op te doen, een schilderworkshop geven, vrijwilligerswerk doen en zo met mensen in gesprek te gaan, ik heb zelf geen tuin en die mis ik dus tuinieren, een voorlichting geven over mijn werk, een cacao ceremonie organiseren, een markt organiseren met alleen maar kleine ondernemers en hobbyisten. Je leest het al, de eerste ideeën zijn er al, geef die van jou door en we plaatsen hem erbij.