Hanneke Bos -van Dijk

Hier wil ik mij aan jullie voorstellen.

Met enige regelmaat krijg ik een mailtje met de vraag of iemand van ons…Ikdraagjemee

Of een pb berichtje: ‘is er een medewerker beschikbaar om even een vraag te beantwoorden? ’

Hoog tijd om mijzelf eens voor te stellen.

Want Het Torenkamertje bestaat eigenlijk vooral uit mijzelf en een beetje uit het  jonge gezin dat wij zijn.

 

Ik ben Hanneke Bos-van Dijk getrouwd met Jeroen Bos samen hebben wij drie kinderen.

Jeroen is druk met ons, en het schildersbedrijf Mijn Schilder.

Ik zelf ben er veel voor de kinderen. Daarnaast heb ik een passie om ouders te informeren.

Eigenlijk zit mijn hoofd altijd vol met nieuwe plannen.

Maar heel eerlijk, ik heb een lijf dat niet mee werkt aan al mijn ideeën en plannen.

Zelf vind ik dat erg storend maar ben niet iemand die daar graag aan toe wil geven.

 

Dus is er een website en de webwinkel. Op de site vind je informatie over dragen van je kinderen, babygebaren en binnenkort nog meer voor jonge en aanstaande ouders. Daarover later meer.  In de webwinkel vind je onder ander draagdoeken, draagzakken en heel veel soorten Barnsteen sieraden.

Dragen, dagelijks deed ik dat bij onze oudste. Het was hem dragen of horen huilen. Onze tweede zoon had er weer minder behoefte aan.

Onze 4 jarige dochter wil het liefste iedere dag nog even op de rug. Met mijn enthousiasme voor het dragen, heb ik ook andere ouders aangestoken

en zo kreeg ik steeds vaker de vraag om advies. Dit heeft mij doen besluiten om de opleiding draagconsulent deel 1 te volgen.

Daarna heb ik ook nog deel 2 en 3 gedaan waardoor ik mij nu gecertificeerd Die Trageschule© draagconsulent mag noemen.

Als draagconsulent help ik ouders hoe je veilig en ergonomisch kan dragen.

Ik vertel veel tijdens een consult, hoe je goed draagt voor jou als ouder en voor je kindje en hoe je gebruik maakt van de vele voordelen die het dragen heeft.

Tijdens een consult beantwoord ik ook veel vragen over de ontwikkeling van je kindje.

Ook ben ik aangesloten bij de vereniging van draagdoek consulenten ook wel de VDC. Hier volg ik meerdere keren per jaar scholingsdagen om goed bij te blijven o

ver ontwikkelingen en om te leren van collega’s. Daarnaast en volg ik ook extra opleidingen die passen binnen het puur ouderschap.

Omdat ik voor mij gevoel nooit uitgeleerd ben.

Barnsteen is ook iets wat is uitgeroeid is tot een passie. Binnen ons gezin draagt inmiddels iedereen barnsteen.

Ik vond het vooral heel schattig staan bij onze dochter. Na eens wat meer gelezen te hebben over de achtergrond en de werking van barnsteen

zocht ik een leverancier in Nederland en plaatste er een paar in de webshop. Inmiddels kopen we rechtstreeks in en zoeken naar de mooiste producten.

Het leuke is dat wij deze producten als gezin ook zelf testen en proefjes ermee doen! Zo kan ik met zekerheid zeggen dat wij volledig achter ons product staan.

En met wij bedoel ik vooral Tibbe onze oudste zoon en ik zelf.

Ook erg leuk is dat het Torenkamertje zelf inmiddels een wederverkooppunt voor andere shops is.

Daarnaast probeer ik ook tijd te vinden om verder uit te breiden. Zoals met babygebaren, wist je dat een kindje al met 6 maanden interesse heeft in taal, geweldig toch!

En als je bedenkt hoe veel eerder ouder en kind kunnen communiceren door middel van gebaren. Uit ervaring kan ik je dan ook zeggen dat dat je heel veel driftbuien en frustratie’s kan besparen. Maar wat dacht je van het wederzijds respect wanneer je elkaar begrijpt. Heerlijk.

Komende tijd hoop ik inloop evenementen te organiseren voor het dragen en meer voorlichting te geven. En verschillende workshops aan te bieden op het gebied van dragen, gebaren en ouderschap. En om de week ben ik te vinden in het mamacafé Nijkerk locatie in de Bibliotheek.  Daar praten wij over aller daagse dingen en het ouderschap,

op de meest eerlijke manier. Wees welkom.

 

 

Wat echt niet mij passie is, is helaas de Nederlandse taal. Zoals je misschien ook wel gemerkt hebt bij het lezen van dit stuk.

Sorry als je je eraan geïrriteerd hebt, zelf heb ik redelijk geaccepteerd dat het zo is. Maar gelukkig ben ik beter in praktijk en het live vertellen over mijn passie.