Coaching vanuit gevoel

Soms merk je ineens op, dat je op een kruispunt van je levenspad, stil komt te staan. Het leven gebeurt je en dat valt je soms zwaar. Er kan ook een gebeurtenis zijn, die jou uit balans brengt. Een verlangen die je niet had verwacht, komt naar boven. De momenten dat je uit balans gebracht wordt, kun je als heftig ervaren. Je kan er op vast lopen, niet weten hoe verder te gaan. Het belemmert je dagelijks leven. Je doet veel dingen op de automatische piloot. Je kan zelfs lichamelijke klachten ontwikkelen door emoties die je ervaart. Het wegstoppen lukt niet meer.

 

Onze gesprekken zijn zonder oordeel van mij. Ze zijn gericht op wat achter jouw emoties schuil gaat. Daarin is voor mij geen onderwerp te gek, waardoor je volledig je zelf mag en kan zijn, tijdens onze gesprekken. Alleen dat kan al als bevrijdend ervaren worden. Soms is een luisterend oor genoeg, soms zal ik je een opdracht mee geven. Ik heb geen kant en klaar concept waar we mee werken. Zelf kijk ik altijd net iets anders tegen het leven aan en zo geef ik jou inzicht om een situatie anders te benaderen of te bekijken. Samen bekijken wij in welke fase van je leven jij zit en hoe dat past bij wat je voelt. Omdat iedereen uniek is, volgen wij jou pad en ik loop een stukje met je mee.

 

Tijdens een intake bespreken wij samen wat jij nodig hebt. Dit is een gesprek van ongeveer een half uur. Meestal per telefoon of via video verbinding. Wij stellen ons beiden voor en je geeft aan wat je ervaart in je leven, waar je mijn hulp bij zou kunnen gebruiken. Als je dat nog niet precies weet, is dat ook goed, samen voelen wij dan aan waar jou hulpvraag ligt.

a

Soms brengt een relatie je uit balans. Dit kan zijn met een ouder, een broer of zus. Een ander familielid of een vriend of vriendin. Ook dan kan je voor coaching bij mij terecht. Ik zal een luisterend oor zijn voor beide kanten. Ik sta dan niet tussen jullie in maar blijf neutraal. Met als doel dat jullie elkaars standpunt zullen begrijpen. Dat wil niet zeggen dat je het dan ook met elkaar eens moet worden maar het zal wel je blik verruimen. Iedereen is anders, een ander karakter, een andere start in het leven, een andere opvoeding, al deze factoren en meer, zorgen ervoor wie jij bent en hoe ieder tot zijn of haar mening komt. Door dat van elkaar te leren, kan je ook dingen leren accepteren. Dit werkt ook uitermate goed in relaties met je partner.

 

Dus juist ook met partner relaties kan je voor coaching samen bij mij terecht. Er zijn verschillende momenten in een relatie waarbij er problemen kunnen ontstaan. En de meest voorkomende is de sleur. Dag in, dag uit het zelfde en geen passie meer. Misschien voelt één van beide aantrekking naar een ander buiten jullie relatie. Samen lijken jullie er niet uit te komen en lopen gesprekken steeds vast. Wanneer jullie voelen dat de liefde en waardering er voor de ander nog is, hoe diep ook neem dan contact op. Na jou/jullie aanmelding volgt een intake gesprek. Ik zie jullie dan samen tijdens een eerste sessie. Dan volgt er voor ieder een gesprek apart met mij, om daarna samen aan het werk te gaan. Ga uit van minimaal 5 gesprekken van ongeveer een uur. En hou er rekening mee dat ik jullie beiden opdrachten zal geven. Ik verwacht van jullie beiden eerlijkheid en openheid tijdens de sessies.

a
levenpad coach coaching vanuit gevoel

Spreekt dit bovenstaande jou aan?

Neem dan contact met mij op.
Dan kijken wij samen waarmee ik jou kan ondersteunen en of er een wederzijdse klik is, om zo samen jouw of jullie kracht weer naar boven te halen en een balans te vinden.

Ik werk zonder (voor)oordelen en je kan erop vertrouwen dat je altijd volledig je zelf kan zijn.

De gesprekken kunnen op verschillende plekken plaatsvinden. Het kan op een locatie die wij samen van te voren afspreken, het kan bij mij thuis in mijn werkkamer. Maar het kan ook in de natuur zijn, een bos of heide wandeling kan heel verhelderend werken.

Samen kijken wij hoe we het pad weer helder krijgen, om jouw weg, jouw levenspad weer te kunnen volgen.

Je leert, je ontwikkelt en gaat op zoek naar je eigen ‘ik‘ en onderweg vind jij een nog mooier ontwikkelde ‘jezelf’.

a

Wie ben ik en waarom denk ik jou te kunnen helpen

 

Ik ben Hanneke van Dijk, partner van Jeroen en moeder van drie prachtige, hele verschillende kinderen. Werk als draagconsulent, coach en geef ouderschapscursussen. Daarnaast doe ik op meerdere plekken vrijwilligerswerk. Zo organiseer ik ook het MamaCafé in Nijkerk. In het MamaCafé ben ik een aanspreekpunt voor alle uiteenlopende vragen over het ouderschap. Daarnaast ben ik een actieve ouder op school en bestuurslid van de verenging van draagdoekconsulenten.

 

Als draagconsulent kom ik bij jonge gezinnen thuis. Spreek moeders en vaders over het ouderschap, verwachtingen en relaties. Daar zie ik vaker hoe overweldigend het prille begin van een kan gezin zijn. Door direct en open te zijn, kan ik jou helpen om een open blik naar jezelf en je verwachtingen  te hebben. Ik ben mijzelf autodidact blijven scholen naast het volgen van verschillende opleidingen voor draagconsulenten, volg ik seminars, lezingen en cursussen. Spar veel met collega’s. Lees veel uiteenlopende boeken en ben gek op het lezen van onderzoeken op het gebied van baby’s en partner relaties. Zo ontwikkelde ik de afgelopen jaren een passie voor roterend handelen en alles op het gebied van hechting.

coach coaching in de natuur Hanneke van Dijk

Benieuwd naar hoe wij samen jouw pad kunnen bewandelen? Neem gerust contact met me op!

a

Kosten van 1 op 1 coaching

De kosten zijn ter indicatie. Een gesprek kost €25,00 per half uur. We beginnen met een gratis kennismakingsgesprek van een half uur. Daarna duren de eventuele vervolggesprekken gemiddeld 1 à 1,5 uur.  Sommige mensen hebben aan één gesprek voldoende om weer verder te kunnen. Anderen hebben behoefte aan meerdere coaching sessies en zo bewandelen wij jouw pad een stukje samen.

 

Het is als een spiegel voor jou innerlijk maar ook lichamelijk. Want alles staat in verbinding met elkaar. Mocht het zijn dat je meer hulp nodig hebt of specialisaties, of een andere therapievorm, dan zal ik je zeker doorsturen en met jou samen kijken, waar jij je dan goed bij voelt.

 

Mocht je denken dit wil ik, maar de kosten niet kunnen dragen? Vraag dan zeker je werkgever of zij bereid zijn (een deel) te vergoeden. Omdat je werkgever er baat bij heeft dat jij je goed voelt, zij zijn soms bereid die kosten te dragen of een deel ervan. Zij kunnen dit dan afschrijven als persoonlijke ontwikkeling. Geen werkgever of andere opties? Neem contact met mij op om te overleggen.