Coaching bij (partner)relatie

Soms brengt een relatie je uit balans, voor coaching kan je samen bij mij terecht. Er zijn verschillende momenten in een relatie waarbij er problemen kunnen ontstaan. En de meest voorkomende is de sleur. Dit hoeft helemaal niet erg te zijn maar het is vaak wel de start dat partners uit elkaar aan het groeien zijn. Samen lijken jullie er niet uit te komen en lopen gesprekken steeds vast.

Ik zal een luisterend oor zijn voor beide kanten. Met als doel elkaars standpunten begrijpen. Dat wil niet zeggen dat je het dan ook met elkaar eens moet worden, maar het zal wel je blik verruimen. Iedereen is anders, een ander karakter, een andere opvoeding, al deze factoren en meer, zorgen ervoor wie jij bent en hoe ieder zijn of haar mening vormt. Door dat inzicht van elkaar te leren, kan je ook dingen leren accepteren.

 

Zit de liefde en waardering er voor de ander nog is, hoe diep ook, dan kunnen we daar aan werken.

Wanneer je uit elkaar bent gegroeid en er geen reden meer zijn om samen door te gaan, kan coaching helpen om elkaar te begrijpen en te blijven communiceren. Zeker wanneer er kinderen bij betrokken zijn. Het gaat dan niet om wie waaraan schuld heeft, maar om hoe je verder kan zonder elkaar naar het leven te staan. Loslaten is daarin is belangrijk voor de ander, maar minstens voor jezelf.

 

Spreekt dit je aan dan volgt er na jullie aanmelding een intake gesprek. Ik zie jullie dan samen tijdens een eerste sessie. Dan volgt er voor ieder een gesprek apart, om daarna samen aan het werk te gaan. Tijdens deze gesprekken zal ik jullie ondersteunen met het vertalen van wat de ander bedoelt. Wanneer er een situatie is die zich maar blijft herhalen, gaan we samen kijken waardoor dat komt. Wat zijn de emoties en/of verwachting die daaronder liggen.

 

Ga uit van minimaal 8 gesprekken van ongeveer anderhalf uur. Houd er rekening mee dat ik jullie beiden opdrachten zal geven. Ik verwacht van jullie beiden eerlijkheid, openheid en inzet tijdens de sessies.