Intuïtie coach

Wanneer Coaching

Soms merk je ineens zomaar op of gebeurt er iets in je leven dat je doet beseffen dat je op een kruispunt van je levenspad stil komt te staan. Het leven gebeurt je en dat valt je soms zwaar, je bent uit balans. Je kan er op vastlopen, niet weten hoe verder te gaan. Het belemmert je dagelijkse leven. Je doet veel dingen op de automatische piloot. Je kan zelfs lichamelijke klachten ontwikkelen door de emoties die je ervaart. Het wegstoppen lukt niet meer. Je wilt vooral terug naar je oude ‘ik’. Het leven kent vele verschillende verzetten en minstens net zo veel emoties. Veel dingen doen wij alle uit gewoonte  of omdat we denken dat iets zo moet of hoort, we zagen van kleins af aan hoe andere leven, het is onze zo geleerd. Je hebt besloten dat je op zoek gaat naar een hulp. Wat vaak een pittige eerste stap is, maar wel één waarvoor je bewust kiest. Bedenk je dan dat hulp vragen is geen teken van zwakte want het toont moed, herkenning en kracht.

Twijfel je nog, misschien herken je jezelf hierin?

  • Dat keuzes maken steeds een beetje moeilijker wordt
  • Dat je blijft malen of juist blokkeert bij bepaalde gedachten
  • Dat je vaak leeft zoals je denkt dat een ander dat van jou verwacht
  • Vind je het moeilijk om ruimte in te nemen of tijd te maken voor jezelf
  • En voel je je schuldig wanneer je dat toch doet
  • Praten met een partner/vriendin werkt niet voor je, je durft niet alles eerlijk te zeggen
  • Je bent bang bent dat je omgeving vindt dat je alleen nog maar klaagt
  • Word je gek van al die gedachten, gevoelen waardoor je denkt niet goed genoeg te zijn
a

Coaching bij (partner) relatie

Samen lijken jullie er niet uit te komen en lopen gesprekken steeds vast.

Ik zal een luisterend oor zijn voor beide kanten. Met als doel elkaars standpunten begrijpen. Dat wil niet zeggen dat je het dan ook met elkaar eens moet worden, maar het zal wel je blik verruimen. Iedereen is anders, een ander karakter, een andere opvoeding, al deze factoren en meer, zorgen ervoor wie jij bent en hoe ieder zijn of haar mening vormt. Door dat inzicht van elkaar te leren, kan je ook dingen leren accepteren. Het gaat er niet om wie daaraan schuld heeft. Zit de liefde en waardering er voor de ander nog is, hoe diep ook, dan kunnen we daar aan werken.

Ga uit van minimaal 8 gesprekken van ongeveer anderhalf uur. Houd er rekening mee dat ik jullie beiden opdrachten zal geven. Ik verwacht van jullie beiden eerlijkheid, openheid en inzet tijdens de sessies.

a

Een relatie is als samen dansen maar dan moet wel naar dezelfde muziek luisteren.

a
a

Een traject

Je gaat niet leren ‘anders te leven en jezelf te veranderen’ of je oude ‘ik’ terug te vinden. We gaan opzoek naar jouw gevoelens en onzekerheden we richten ons gericht op wat achter jou emoties schuil gaat. Daarin is niks gek alles mag vrij en zonder schaamte besproken worden. Ik zal naar je luisteren en advies geven, zo komen wij samen tot nieuw inzichten. Samen gaan wij aan de slag met jouw vragen, twijfels en emoties in je leven. Soms is een luisterend oor genoeg, soms zal je een opdracht mee krijgen. Ik werk niet met een kant en klaar concept. Samen bekijken wij in welke fase van je leven jij zit en hoe dat past bij wat je voelt. Omdat iedereen uniek is, volgen wij jou pad en ik loop een stukje met je mee.

 

Je mag en kan volledig jezelf zijn en in gesprek gaan zonder dat daar angst, schaamte of een veroordeling bij komt kijken. Het perspectief van mij als jouw coach is objectief, onafhankelijk en zonder oordeel. Je kunt alles vertellen en volkomen eerlijk zijn, dat is ook de enige manier waarop het werkt.

a

Losse sessie

We maken een fijne wandeling of drinken rustig een kop thee. Een afspraak online is ook mogelijk. Het gesprek duurt ongeveer 1,5 uur, waarbij je alles vertelt wat je bezighoud of dwars zit, ik zal naar je luisteren en samen zoeken we naar het juiste antwoord in jou. Je gaat naar huis met nieuwe inzichten die je nog langere tijd op je pad zal meenemen.

a

KOSTEN VAN 1 OP 1 COACHING

De kosten zijn ter indicatie. Een gesprek kost €25,00 per half uur. Sommige mensen hebben aan één gesprek voldoende om weer verder te kunnen. Anderen hebben behoefte aan meerdere coaching sessies en zo bewandelen wij jouw pad een stukje samen.

 

Mocht je denken dit wil ik, maar de kosten niet kunnen dragen? Vraag dan zeker je werkgever of zij bereid zijn (een deel) te vergoeden. Omdat je werkgever er baat bij heeft dat jij je goed voelt, zij zijn soms bereid die kosten te dragen of een deel ervan. Zij kunnen dit dan afschrijven als persoonlijke ontwikkeling. Geen werkgever of andere opties? Neem dan toch contact met mij op om te overleggen.

a

WIE BEN IK EN WAAROM DENK IK JOU TE KUNNEN HELPEN

Ik ben Hanneke van Dijk, partner van Jeroen en moeder van drie prachtige, hele verschillende kinderen. Werkzaam als draagconsulent en coach. Daarnaast organiseer ik vrouwencirkels, Sisterhoods en tribes. En ben ik betrokken bij het MamaCafé in Nijkerk. In het Mamacafé ben ik een aanspreekpunt voor alle uiteenlopende vragen over het ouderschap en geef zelf ook voorlichting.

 

Als draagconsulent kwam ik bij jonge gezinnen thuis en sprak met vele moeders en vaders over het ouderschap, de verwachtingen en de relatie. Daar zag ik vaker hoe overweldigend het prille begin van een kan gezin zijn. Door dat ik direct en open ben, kan ik jou helpen om een open blik naar jezelf en je verwachtingen  te hebben. Ik ben mijzelf autodidact blijven scholen naast het volgen van verschillende opleidingen voor draagconsulenten, volg ik seminars, lezingen en cursussen. Daarnaast lees ik vele uiteenlopende boeken en ben gek op het lezen van onderzoeken op het gebied van baby’s hechting en partner relaties. Het is als een spiegel voor jou innerlijk maar ook lichamelijk. Want alles staat in verbinding met elkaar.

 

Mocht het zijn dat je meer hulp nodig hebt of specialisaties, of een andere therapievorm, dan zal ik je zeker doorsturen en met jou samen kijken, waar jij je dan goed bij voelt.

a