Draagconsulent

Tijdens een draagconsult leer ik je als draagconsulent hoe je je kindje ergonomische kunt dragen.

Er zijn meerdere keuzes, bijvoorbeeld een rekbare of een geweven draagdoek, ringsling of draagzak.

Vanuit mijn passie voor dragen en het puur ouderschap, vertel ik graag over de vele voordelen die het dragen heeft,

voor je kindje maar ook voor de ouder.

We bespreken waar je op moet letten tijdens het dragen, de juiste houding en natuurlijk kan je mij al je vragen stellen rond om het dragen.

Ook handige tips komen tijdens het consult voorbij, krampjes, voeding, slapen, meerdere dingen over het eerste jaar met je kindje.

Wil je een draagconsult cadeau doen, dan is er ook de draagconsult cadeaubon!

Dragen in bijzondere situaties

Heeft het dragen van je kindje extra aandacht nodig, bijvoorbeeld door vroeggeboorte, downsyndroom, voorkeurshouding, klompvoetjes, epilepsie of heupdysplasie?

Of zijn er speciale omstandigheden bij de persoon die het kindje gaat dragen? Samen bespreken we dan wat het inhoud en waar je tegen aanloopt of extra hulp bij wilt.
Zo gaan we op zoek of en hoe je dit kindje het best kunt dragen in een draagdoek of juist een draagzak. Wanneer dit nodig is kunnen we dat doen in overleg met je arts of behandelaar zoals een fysiotherapeut.

Om hier de juiste ondersteuning in te bieden heb ik veel extra nascholing gevolgd. Zoals een extra opleiding voor prematuur geboren kinderen.

Ook heb ik extra spreidmiddelen om zo eerst te kunnen oefenen met een draagpop.

Doek of drager materiaalkeuze

Welke doek of drager heb ik nu nodig, wat is nu echt fijn? Een draagzak kiezen is als schoenen kopen. Wat bij de ene heerlijk zit, kan de ander niet op lopen. Daarom is het zo belangrijk om de verschillende mogelijkheden te bekijken. Daarbij kan ik je als draagconsulent met een uitgebreide pascollectie zeker bij helpen. Dus een doek of een drager met een draagconsult is jou manier van dragen op jou afgestemd.

Een consult vind meestal bij jou thuis plaats. Zo kunnen jij en je kindje in alle rust en in een vertrouwde omgeving, leren dragen. Heb je zelf nog geen draagdoek geen punt in neem meerdere mee. En met een pasconsult van dragers, kun je zelfs na afloop de drager naar keuze huren om zeker van je keuze te zijn.

Kosten van een consult

Kosten voor een consult (met een minimum van 1 uur) €20,- per half uur, na een uur € 10,- per kwartier.

Ieder consult is anders, de ene heeft veel vragen en een ander heeft ervaring en wil alleen hulp bij een nieuwe knoop. Daarom geen kant en klare pakketten maar werk ik met een half uur tarief. Samen houden wij de tijd bij en ontvang je na het consult een linkje van de website om de factuur te voldoen of je kan direct contant betalen. De digitale betaling ontvang ik dan graag binnen 4 dagen na het consult en/of het ontvangen van de link.

 

Bij elk consult staat een inschatting van tijdsduur. Het gaat hier om een inschatting, de kosten worden dus berekend over de daadwerkelijk bezig/aanwezige tijd.

De prijs is exclusief reiskosten, binnen Nijkerk reken ik geen reiskosten, woon verder dan 10 kilometer bij mij vandaan dan reken ik reiskosten van deur tot deur, de daadwerkelijk gereden kilometers.

Het Torenkamertje assortiment doeken en dragers 

De volgende doeken en dragers zijn op voorraad om te passen:

Wrapmysol van Girasol

Mysol van Grirasol

Bondelino van Hoppediz

van Hoppediz

En nog veel meer. Lijst zal later aangevuld worden.

Consult Knoopwijzen voor zwangeren volgens FTZB

1 persoon duur : 1 a 1,5 uur  Ervaring: beginner/gevorderd.

 

FTZB staat voor Fortbildung (opleiding) Trainingszentrum (opleidingscentrum) Babytragen (babydragen)

De draagdoek kan worden ingezet om de houding te corrigeren en
zo de boven-, midden- en/of onderrug te ontlasten. Richt zich in het bijzonder op de groeiende buik, de belasting op de rug,
buikspieren en de bekkenbodem. Deze kunnen de zwangere aanzienlijk hinderen tegen het einde van de zwangerschap.

Zwangerschapsconsult

1 persoon duur: ongeveer 120 min voor en ongeveer 60 min na de zwangerschap.  Ervaring: beginner.

 

Tijdens je zwangerschap leren we de basis knoop om straks je kindje te kunnen dragen.
Dit doen we met een speciale oefenpop. Na je bevalling maken wij een nieuwe afspraak en lopen we de knoop nog eens door.
Daarna ga je dragen met je kindje.

Draagdoek Consult

1 persoon duur: 1.5 a 2 uur.  2 personen duur: 2.5 a 3 uur  Ervaring: beginner/gevorderd.

 

Dit is een consult om de mogelijkheden te bekijken en zeer geschikt voor beginners. We bespreken vooraf wat je draagwensen zijn. Of je al ervaring hebt en waar mee je wilt (leren)dagen. Misschien heb je zelf al een doek of probeer je een doek van mij. Daarmee gaan we aan de slag tijdens het consult. We werken dan stap-voor-stap aan het onder de knie krijgen van een door jou gekozen buik- heup-, of rugknoop en de bijbehorende knoopwijze. Tijdens en voor het consult vertel ik over de houding en ontwikkeling van je kindje. En welke voordelen het dragen voor jullie en het kindje kan hebben. We oefenen met een speciale draagpop en eventueel aan het einde nog met je kindje.

SSC Consult ergonomische draagzak (soft structured carrier)

1 persoon duur: 1.5 a 2 uur.  2 personen duur: 2.5 a 3 uur  Ervaring: beginner/gevorderd.

 

Dit is een consult om de mogelijkheden van een draagzak te bekijken en zeer geschikt voor beginners. We bespreken vooraf wat je draagwensen zijn, of je al ervaring hebt en waar mee je wilt (leren) dagen. Daarmee gaan we aan de slag tijdens het consult. We werken dan stap-voor-stap met verschillenden draagsystemen (ook wel SSC genoemd) om te kijken wat bij jou past. Dan bekijken we de verschillende soorten, de maten en de manieren van afstellen zodat het bij jou en je kindje past.
Tijdens en voor het consult vertel ik over de houding en ontwikkeling van je kindje, en welke voordelen het dragen voor jullie en het kindje kan hebben. We oefenen met een speciale draagpop en eventueel aan het einde nog met je kindje.

Pas Consult

1 persoon duur: 1 tot 1.5 uur.  2 personen duur: +/- 2.5 uur  Ervaring: gevorderd.

 

Ervaar het gemak van een draagzak. Als je wil dragen met een draagzak of ook wel SSC dan is het verstandig om een aantal verschillende dragers te passen.

Er is veel keus wat voor de ene persoon een fijne draagzak is, zit bij een ander niet lekker. Iedere draagzak heeft zijn eigen pasvorm. Je kan het vergelijken met schoenen passen.
In dit consult kun je de verschillende draagzakken in het ruime assortiment draagsystemen die ik heb, passen en proberen met een speciale draagpop.
Afhankelijk van de situatie kan je aan het einde, 1 à 2 dragers met je kindje proberen.

Uitgebreid Consult

1 persoon duur: 2 uur.  2 personen duur: 3 uur  Ervaring: beginner/gevorderd.

 

Dit is een consult om de mogelijkheden van dragen te bekijken en zeer geschikt voor beginners.

We bespreken vooraf wat je draagwensen zijn, of je al ervaring hebt en waar mee je wilt (leren) dagen. Tijdens dit consult is het mogelijk om meerder knopen te bekijken of een draagzak en een doek aan te leren. Daarmee gaan we aan de slag tijdens het consult. Dus erg geschikt voor partners wanneer 1 met de doek wil dragen en de ander bijvoorbeeld liever een draagzak SSC zou willen proberen. Tijdens en voor het consult vertel ik over de houding en ontwikkeling van je kindje, en welke voordelen het dragen voor jullie en het kindje kan hebben. We oefenen met een speciale draagpop en eventueel aan het einde nog met je kindje.

Aanvullend Consult

1 persoon duur: 1 uur  Ervaring: gevorderd

 

Je draag al je kindje maar komt er niet helemaal uit? Een drager gekocht en wil je graag samen kijken naar het afstellen.
Of je wilt graag puntjes op de i. We gaan samen kijken waar je tegen aan loopt en gaan hiermee aan de slag.

Wanneer je contact opneemt voor een consult zijn er een aantal dingen die ik van je wil weten zoals bijvoorbeeld:

 • Waarmee wil je dragen?
 • Heb je draag ervaring?
 • Waarom wil je dragen, waarmee verwacht je dat ik je zou kunnen helpen?
 • Hoe oud is je kindje en welke kledingmaat draagt het?
 • Zijn er bijzonderheden waar ik rekening mee kan houden, van de ouder of het kind?
 • Is het consult voor 1, 2 of meer personen?

Goed om te weten:

 • De prijzen zijn incl. btw.
 • Er dient een oppas aanwezig te zijn.
 • Hou rekening met de ruimte, heb je deze niet voldoende thuis dan mag het ook bij mij thuis (onder schooltijden).
 • Ik neem voldoende doeken mee mocht dit nodig zijn.
 • Natuurlijk neem ik oefen draagpoppen en evt. doeken en/of dragers mee.
 • Mocht er onverwachts iets zijn waardoor je het consult moet afzeggen, dan hoor ik dat graag tenminste 24 uur van tevoren.

Dan maken we een nieuwe afspraak, zonder extra kosten.

 • Meld je de afspraak minder dan 24 uur van te voren af of komt deze helemaal te vervallen, dan breng ik een half uur in rekening.
 • Wanneer het consult verder is dan 10 kilometer van Nijkerk, wordt er kilometervergoeding in rekening gebracht.
 • Regio: Nijkerk, Nijkerkerveen, Hoevelaken, Amersfoort, Vathorst, Bunschoten Spakenburg, Baarn, Soest, Leusden, Putten,                                                                                                       Appel, Voorthuizen, Driedorp, Zwartebroek, Terschuur en Barneveld en omliggende gemeentes.