Een goede start

Het is voor je kindje van belang maar dit geldt ook zeker voor jullie als ouders. Een goede start doe je samen maar dat gaat niet altijd vanzelf.

Een zwangerschap een bevalling het kan je behoorlijk uit balans brengen. Hoe kun je je daarop voorbereiden. Wat doet het mij jou als vrouw, die nu mama is.

Het klinkt prachtig Mama en helemaal als jouw kindje voor eerst mama tegen je zegt.

 

 

De Mama in jou

Maar wie ben ik nu?

Ik ben mama van, ik ben vrouw van, ik ben dochter van en ik ben zorgdrager van… Je hebt een baan, of je hebt een andere keuze gemaakt of gekregen in het leven.

Ook de periode wanneer je jongste kindje naar school gaat, kan voor jou voelen als een gat.

Maar wie ben jij nu? Wat en hoe is jouw balans.

Hoe voelt de vrouw zich in jou?

De vrouw die je was, in je tiener jaren. De vrouw die je werd, toen je besloot samen met een partner door het leven te gaan en hoe voel jij je nu, als moeder?

Het zijn grote veranderingen die je als vrouw mee kunt maken in alle verschillende fases van je leven.

En ze lijken soms zo van zelf sprekend maar dat wil niet zeggen dat je ze ook zo zal ervaren. Hoe vaak zeg je jeetje wat gaat de tijd toch snel…?

Kan je eigenlijk zo snel mee komen in deze fases?

 

Voor je kind geldt ‘takes a village to raise a child’ je hebt een dorp aan mensen nodig om jouw kindje groot te brengen. Een beroemde uitspraak die in mijn ogen zeker waar is. Jijzelf hebt ook mensen om je heen nodig, waar jij je kunt uitspreken zonder schuld of schaamte gevoel. Mensen die begrijpen waar je doorheen gaat, en die jouw situaties herkennen en dat ook aan geven want dat geeft al rust. Maar we leven nu eenmaal in een snelle tijd en is dat dus niet meer zo vanzelfsprekend.

Mamaconsult

Wat hou een mama consult in.

 

Tijdens een mamaconsult gaan wij samen kijken wat jij nodig hebt. Ik heb geen kant en klaar concept waar we vervolgens mee gaan werken.

Omdat iedereen uniek is, volgen wij jou pad en ik loop een stukje met je mee. Waar word jij gelukkig van en wat maakt jou onzeker.

Voel je je uit balans, voel jij je soms overweldigd, doe je veel op de automatische piloot? Komen er dingen op je pad en weet je niet (meer) hoe daarmee om te gaan.

Soms is een luisterend oor genoeg, iemand die net iets anders kijkt naar het leven en je met wat tips op weg kan helpen. Samen bekijken in welke een fase van je leven je nu zit.

Dit kan in je zwangerschap, net na een bevalling de start van je moederschap. Of zodra je je jongste kind naar school brengt, hoe vindt je dan je zelf weer?

 

Neem dan contact met mij op. Dan kijken wij samen waarbij ik jou zou kunnen ondersteunen en of  er een wederzijdse klik is, om samen jouw kracht weer naar boven te halen en een balans te vinden. Ik werk zonder oordelen en je kan er vol op vertrouwen dat je bij je altijd je zelf kan zijn.

Dit kan een eenmalig gesprek of met regelmaat zijn. Het kan alleen zijn of later met een relaties in je leven, je partner een ouder of broer/zus. 

Samen kijken wij hoe we het pad weer helder krijgen om je weg te kunnen vervolgen. Als een vrouw in je eigen kracht en vanuit het gevoel dat ook jij er mag zijn.

 

Je leert, je ontwikkeld en gaat op zoek naar je eigen ‘ik’ en hopelijk vind je onderweg een nog mooier ontwikkelde ‘jezelf’.

Wie ben ik en waarom denk ik jou te kunnen helpen

Hanneke Bos -van Dijk eind 30 en mama van drie prachtige en hele verschillende kinderen. Vrouw van Jeroen, eigen ondernemer met een schildersbedrijf.

Werk als draagconsulent en daarnaast doe ik op meerdere plekken vrijwilligers werk. Alles binnen het ouderschap en de periode van het mama en vrouw zijn. Zo organiseer ik mede het Mamcafé in Nijkerk. Een heerlijke plek voor moeders om zichzelf te zijn en vooral heel eerlijk over het moederschap.

 

Als draagconsulent kom ik veel bij jonge gezinnen thuis. Spreek moeders en vaders over het ouderschap maar ook regelmatig over verwachtingen van het ouderschap en relaties.

Daar zie ik veel en merk hoe overweldigend het kan zijn voor ouders.

In het Mamacafé ben ik een aanspreekpunt voor alle uiteenlopende vragen over het ouderschap.

Maar ook voor moeders die zichzelf wat kwijt raken of uit balans zijn.

 

Ik kan mijn tijd flexibel in delen dus ben ook een echt schoolplein mama. Met alle gesprekken en ervaringen die daarbij horen.

Ook ben ik heel direct en zeg wat ik denk, altijd. Op die manier wil ik jou helpen om een open blik te hebben.

Dit maakt wie ik ben. Dat ik voor mij zelf de keuze heb gemaakt om te zijn wie ik ben dat ik het ook omarmt heb om de persoon te zijn die ik wil en mag zijn.

 

Ik ben mijzelf autodidact blijven scholen naast het volgen van verschillende opleidingen voor draagconsulenten, volg ik ook seminars, lezingen en cursussen. Lees veel uiteenlopende boeken en ben gek op het lezen van  onderzoeken op het gebied van baby’s, roterend handelen maar vooral alles op het gebied van hechting.

En alle soorten relaties hoe als van zelf sprekend dit gevonden wordt, maar van binnen zo anders kunnen voelen dan dat ze van buiten lijkt.

 

Benieuwd naar hoe wij samen jouw pad kunnen bewandelen. Neem gerust contact met me op!

Kosten van mamaconsult

De kosten zijn ter indicatie.

Een gesprek met thee en lekkers is per half uur €20,- incl. btw.

Een intake gesprek duurt 1,5 uur. Daarna duren de evt gevolg gesprekken gemiddeld 1 a 1,5 uur.

 

Sommige mensen hebben aan één gesprek voldoende om weer verder te kunnen.

Andere hebben behoefte aan meerdere gesprekken en zo bewandelen wij jou pad een stukje samen.

Het is als een spiegel voor jou innerlijk en wanneer je daar behoefte aan heb ook lichamelijk.

Want alles staat in verbinding met elkaar.

Mocht het zijn dat je meer hulp nodig hebt of specialisaties, of een andere therapievorm, dan zal ik je zeker doorsturen en met jou samen kijken waar jij je dan goed bij voelt.

 

Mocht je denken dit wil ik maar de kosten kan ik niet dragen? Neem even contact met me op om te overleggen. Ook kun je aan je evt. werkgever vragen of zij bereid zijn (een deel) te vergoeden.

Omdat je werkgever er baat bij heeft dat jij je goed voelt zijn zij soms bereid die kosten te dragen of een deel ervan. Zij kunnen dit dan afschrijven als persoonlijke ontwikkeling.