Sisterhood

Wat houdt dat nu eigenlijk in, een vrouwencirkel. Het is een ontmoetingsmoment met andere vrouwen om te verbinden, maar vooral voor jezelf. Sisterhood, vrouwencirkel, vrouwen bij één komst of vrouwen in verbinding, er zijn vele namen voor, maar het gaat om het samenzijn. Een moment voor jezelf waar je helemaal volledig mag ‘ZIJN’.

 

We komen samen met een groepje (max. 12 deelnemers) voor gelijkgestemde vrouwen. Dit doen we een aantal keer per jaar. Tijdens deze avonden werk je juist aan jezelf en door dat wij dat allemaal doen is er open en eerlijkheid. Je mag er zijn, je bent genoeg en samen kunnen wij dat aan.

 

Onder leiding van Hanneke van Dijk, zij coacht en leidt deze ontmoetingsavonden.

In de vrouwencirkel is ruimte om jezelf even helemaal op te laden, om elkaar te ontmoeten. Om gesprekken te voeren die je in het dagelijks leven niet zo snel voert. Of juist om alleen maar te ‘zijn’, te voelen en te luisteren omdat dat is wat je nodig hebt. Het fijne aan een vrouwencirkel is dat er iets ontastbaars ontstaat, een verbinding en een vrouwelijke energie die je extra kracht zal geven. Maar daarnaast zorgt het ook voor (h)erkenning, alles wat je voelt is oké en overal en voor iedere emotie is er ruimte.

Vrouwen samen zorgen voor kracht maar ook juist voor een zachtheid, een vertraging naar het hier en nu. Het hollen en zorgen even achter je laten en juist zelf opladen.

 

De thema’s verschillen per keer. Het kan ook zijn dat we juist helemaal niks inplannen, dat we gewoon gaan ervaren waar de flow ligt of waar behoefte ligt.

Het is voor iedere vrouw die zich aangesproken voelt. We komen in een ruimte waar alles bespreekbaar is en we met een nuchtere kijk naar het leven en de gesprekken kijken.

 

Waarom zou je meedoen?

 • Het is een moment voor jouzelf en voor jouw alleen. Je gaat de connectie aan met jezelf en voelen wat jij nodig hebt en dat het oké is om ook stil te staan bij jezelf.
 • Je gevoelens krijgen de ruimte en daardoor zijn emoties die evt. ontstaan makkelijker los te laten of op de juiste plaats te zetten.
 • Je tranen de vrije loop laten in plaats van snel weg vegen.
 • Liefdevolle aandacht.
 • Je maakt ruimte voor jou vervolg stappen.
 • Door dit met andere vrouwen samen te doen voel je een connectie en samenhorigheid.

 

Waar, wanneer en de investering?

 • De ontmoeting is op verschillende avonden en duren 2,5 uur.
 • Bij voldoende aanvraag kan het ook op zaterdag ochtend 9:30 tot 12:00 of zaterdag middag 13:30 tot 16:00 uur. En vinden alleen plaats bij voldoende aanmeldingen.
 • De locatie zal in Nijkerk (gld) zijn en ontvang je na aanmelding.
 • De investering is 2.5 of 3 uur, bereid je voor dat je daarna weer even tot een rust moet komen om alles te laten landen. De kosten zijn € 25,- dit is incl. verschillende thee soorten met wat lekkers.
 • Zelf neem je een fleece plaid en een zit kussentje mee.

Aanmelden kan via de website, na de betaling ontvang je een e-mail met de verdere gegevens.