I am text block. Click edit button to change this text. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

I am text block. Click edit button to change this text. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Zelfvertrouwen hangt samen met zelfrespect, zelfliefde en zelfbewustzijn.

 

Wanneer je twijfelt aan jezelf hebben we het al snel over gebrek aan zelfvertrouwen. wanneer je je schaamt, gebrek aan zelfvertrouwen. wanneer je iets moeilijk vind of wanneer je je aantrekt wat een ander van jou vindt, gebrek aan zelfvertrouwen. Maar hoe komt dat nu eigenlijk. Wat doet het met je en waarom hangt het zo nauw samen met zelfrespect, zelfbewustzijn, zelfliefde en zelfacceptatie. Wie bepaalt hoeveel zelfvertrouwen voor jou goed is. Neem tijd voor jezelf. Werk aan zelfacceptatie. Wees je bewust van wie je bent en wat jou kracht is, waar jou vermogen ligt om andere te helpen. Wanneer iemand jou naar beneden haalt raakt dat jou zelfvertrouwen. Maar hou de anders eens een spiegel voor en heb lef en durf van elkaar te leren. Persoon tegen over mij, jij richt jou ongenoegen, jou boosheid, jou twijfel, jou gebrek aan zelfliefde jou gebrek aan gehoord worden, jou gebrek aan zelfvertrouwen op mij. Mag ik vragen hoe het met jou gaat? En wat het is dat je van mij nodig hebt om zelf tot je recht te komen?

Jezelf blijven in je relatie met de juiste communicatie.

 

Samen smelt in een relaties is een mooi iets. Elkaar aanvullen voelt als natuurlijk. En dat is natuurlijk alleen maar mooi. Maar jezelf uit het oog verliezen is dat zeker niet. Juist doordat de verschillen die er zijn wordt je naar elkaar toe getrokken. Dat zorgt ervoor dat je nieuwsgierig naar elkaar bent dat je elkaar uitdaagt. Maar om langere termijn ga je ook dingen op een minder voor jouw natuurlijke manier doen omdat dat voor jullie samen beter lijkt te werken. En dat is het punt, werkt dat voor jullie samen ook echt beter? Of kom je op een punt waarbij je merkt in die sleur te zijn gekomen. Dat je niet alle meer van elkaar kan waarderen, dat niet alles meer leuk is. En dan is het juist het moment om te blijven communiceren. Er zijn zoveel partnerrelatie die mislopen op verwachtingen en aannames. Vul zelf in wat belangrijk is voor jou. Vul in wat jou energie geeft en werk daar aan. Maak ook duidelijk waardoor je sommige dingen van je partner niet meer fijn vindt en welke dingen je juist zo waardeert. Maar wees daarin eerlijk naar jullie beide, waarom vindt je iets niet meer fijn. Komt dat om iets wat een ander doet of door de rol waar jij jouw zelf probeert te schrikken?

Inzicht: De sleutel vinden voor je relaties met name partner relaties.

 

Nu wij zo veel ouder worden dan in de oertijd duren onze relatie ook veel langer. Maar steeds vaker wordt een relatie verbroken. En wanneer er terug gekeken wordt, is vaak de bevinding dat de partner relatie in een sleur terecht was gekomen.

Nu wij weten dat dit iets is wat steeds meer voorkomt. En wij het steeds vaker om ons heen horen van andere dat een relatie verbroken wordt. Dat als jij nu beseft ook richting dat punt te gaan, is dit het juist een goed moment om er aan te werken. Want iets wat uit zo veel liefde is geboren mag gekoesterd. Maar iedere relatie veranderd en aan iedere relatie is echt wel onderhoud nodig.

Probeer het samen te bespreken en probeer er verandering in aan te brengen. Maar wanneer het lijkt of jullie een andere taal aan het spreken zijn. Wanneer je elkaar helemaal niet meer lijkt te snappen of te raken zoek dan hulp. Het muzieknummer is van Alanis Morissette that particular time.

Dat kan op meerdere manieren. De sleutel tot succes daarin is dat het een manier moet zijn die voor jullie beide werkt.

Balans: Onbewust duurzamer en meer bewust leven …

 

De natuur veranderd. Alles om ons heen veranderd. Hoe ga je mee met jou flow en hoe zorg je dat je dat kan blijven doen. We hebben veel nodig in ons leven en we willen graag en vaak veel. Maar alles wat jij nodig hebt is al in jou. En nu met alle Carona maatregelen worden wij onbewust ook een beetje duurzamer. En al die maatregelen heeft effect op ons zelf maar ook op de natuur. Misschien kan jij het ook een stap laten zijn om dichter bij jou zelf te komen.

Leef jouw mooiste leven, laat daarvoor dingen en gebeurtenissen uit het verleden los.

 

Vanuit zelfrespect en zelfliefde doe je er goed aan om dingen te verwerken en los te laten in het leven. Momenten, dingen en gebeurtenissen uit je verleden kunnen je zwaar laten voelen. Als onzichtbare touwtjes die aan je blijven trekken. Die ervoor zorgen dat je dingen vanuit een negatieve manier bekijkt. Door te leren los te laten maak je je leven lichter. De ballast mag je achter je laten. Dat gaat niet van de enen op de andere dag. Daar is moed en kracht voor nodig. Dit kan je pas doen wanneer je je jezelf het toestaat.

Inzicht en balans: Het spiegel effect bij wijze lessen. Hoe kinderen leren door het spiegeleffect.

 

Wanneer jij jou kind waardevolle en wijze lessen leert zorg dan er ook voor dat jou kind zich kan spiegelen. jij bent het voorbeeld wanneer je niet genoeg voor jezelf zorgt is spiegelen voor je kind geen goed idee. Zelfzorg is belangrijk. Sla niet in de drukte van de dag jezelf over. Dat wat wij onze kinderen leren is ook van belang voor ons zelf.

Durf kwetsbaar te zijn, creëer jouw tribe. Hanneke over een samenleving van vertrouwen.

 

Op elkaar vertrouwen en je struggles met elkaar delen. Zoek jou sisterhood, you tribe. Je staat er niet alleen voor als je maar open staat voor elkaar. Je zal verbaasd zijn hoeveel overeenkomsten wij alle hebben. Dit kwam ook naar voren bij de masterclass van gisteravond van Hylke Bonneman. En dit deelde wij ook bij onze opleiding van Trageschule. Je opvoeding, het nest waaruit je komt en de hechting die je hebt doorgemaakt zijn hierin zo bepalend. En dat alles komt ook juist bij mijn coaching sessies naar voren, het is geweldig om daarin een coach te mogen zijn.

Verwar moed niet met falen. Alles is een leerproces.

 

Wanneer ons iets niet lukt vinden wij al snel dat we gefaald hebben. Dat iets door ons zelf niet is gelukt. Maar draai dat eens om. Ik ben begonnen, dat kosten moed en nu is het niet wat ik er van verwacht had. Dus ik voel mij niet goed, niet gelukkig en denk erover om te stoppen. Maar je mag het ook zien als een proces, ik weet nu nog beter wat ik wel wil. Dat is wat jij daarvan intussen geleerd heb. En nu pak ik mij kracht en zelfrespect weer op en ga er voor. Ik kies opnieuw voor mijzelf. Met een stukje extra kennis, geleerd wat ik niet wil en wat niet bij mij past.

Kijk ook eens achterom, om te zien waar je trots op mag zijn.

 

Zelfzorg is geen lelijk woord. Het is nodig en en ook jij mag jezelf dat toestaan. Neem een momentje voor je zelf, ga eens stilstaan om achterom te kijken wat je allemaal al bereikt hebt. En wees daar trots op kies voor de mooie dingen, de lessen die je in het leven geleerd hebt. Je opvoeding, de hechting en je cultuur vormen wie je bent. Samen met je karakter maakt het de persoon die jij nu bent. Dat is niet iets wat vast staat dat is een levenslange les. En vergeet alsjeblieft niet tijdens deze belangrijke lessen je zelf lief te hebben en trots op jezelf te zijn. De enige goedkeuring die jij nodig hebt is die van jou zelf. Vanuit jou kracht kan je zo veel meer dan je denkt.

Inzicht: Zelfacceptatie en lief voor elkaar zijn.

Inzicht: Wees lief voor jezelf. Zelfliefde en bewuster leven mag.

Hoe gaat het met jou? en waarom ‘De oude kracht’ Balans, inzicht, relaties en ouderschap.

 

Hoe vaak vraagt iemand niet aan jou, ‘Hoe gaat het met je?’ Waarop je antwoord; “prima en met jou?” Dit kan en dit mag zo anders. De oude kracht is een facebook groep waar wij samen aan ons zelf werken. Het leef gaat snel en iedere dag lijkt sneller te gaan. Zeker met opgroeiende kinderen om je heen. Maar juist wanneer je dit opmerkt is het zo belangrijk om eerlijk tegen je zelf en jouw omgeving te zijn. Als wij alle eerlijk vertellen hoe het echt met ons gaat, dan ontvang je meer eerlijke gesprekken en een luisterend oor terug. En is dat niet wat wij eigenlijk willen.