Vrouwencirkels

Vrouwencirkels

In de vrouwencirkel is ruimte om jezelf even helemaal op te laden, om elkaar te ontmoeten. Om gesprekken te voeren die je in het dagelijks leven niet zo snel voert. Het fijne aan een vrouwencirkel is dat er iets ontastbaars ontstaat, een verbinding en een vrouwelijke energie. Vrouwen samen zorgen voor kracht maar ook juist voor een zachtheid, een vertraging naar het hier en nu. Het hollen en de zorgen even achter je laten en zelf opladen. Het is voor iedere vrouw die zich aangesproken voelt en van alle leeftijden.

Wat kan je verwachten?

Onder het genot van een kopje thee komen we samen. Voor ieder is er een plek in de kring, yoga mat, kussentje en een fleecedeken liggen voor je klaar. De vrouwencirkel is bedoeld om samen te werken, te voelen en te ‘zijn’ samen en toch ook ieder voor zichzelf. Herkennen, erkennen en respect staan centraal.

We gaan met elkaar in gesprek, we vertellen over onze dromen, wensen en hoe je de afgelopen tijd beleeft hebt. We luisteren naar muziek die aansluit op de sfeer en verlangens van de avond. Doen nog een meditatie op een niveau die voor iedereen te doen is. Je besluit zelf waar je aan mee wilt doen en waar aan niet. We sluiten af met een ontspanningsmoment. Zorg zelf dat je een fles of thermofles mee hebt (geen beker ivm omvallen) de fles kan je aan het begin van de cirkel vullen met water of lekkere thee die klaar zal staan.

Waar, wanneer, en de inverstering?

 

 • De locatie is in Nijkerk (gld) tenzij anders vermeld, adres ontvang je na aanmelding
 • Zelf zorg je voor comfortabele kleding, warme sokken meee.
 • Neem een fles mee of thermofles mee voor water of thee. De thee zal klaar staan.
 • Inloop is om 19.15 start 19.30 ga uit van minimaal 2 uur Het streven is 22.00 uur klaar
 • De avond gaat door met minimaal 5 deelneemsters er kunnen maximaal 9 vrouwen deelnemen.
 • Bereid je voor dat je daarna weer even tot een rust moet komen om alles te laten landen
 • De bijdrage aan de cirkel is  €19.50 met strippenkaart €16.66
 • Na betaling is je inschrijving definitief annuleren tot 48 uur van te voren

Aanmelden kan via de mail of via whatsapp, na de betaling ontvang je een e-mail met de verdere gegevens. Zin om aan te sluiten bij één van de ontmoetingen kijk dan bij het agenda.

a

Verschillende cirkels

Naast de reguliere vrouwencirkelavond die voor alle vrouwen toegankelijk is zijn er ook vrouwencirkels voor speciale groepen. Hieronder staan de verschillende groepen, deze zijn nog in een opstartfase, daarom is er een wachtlijst, je kan je hier geheel vrijblijvend voor op geven. Wanneer er voldoende belangstelling is zul je een mail ontvangen dat de groep gaat starten. Aanmelden voor de wachtlijst is geheel vrijblijvend. Wanneer je op de wachtlijst staat betekent dat niet dat je verplicht bent om deel te nemen.

Meiden cirkel 12+

De meidencirkel 12+. Hier gaan we in op de veranderingen in je lijf en hoofd, alles is bespreekbaar. Het delen met elkaar zorgt dat je veel van elkaar leert en daardoor nog beter weet wat bij jou past. Ook bespreken we onzekerheden en dingen als hoe om te gaan met social media.

Vrouwen cirkel 50+

De vrouwencirkel 50+ Deze cirkel is ontstaan vanuit de behoefte om met vrouwen van boven de 50 jaar samen te komen. Welke veranderingen merk je, in je lijf en hoofd. We staan stil bij hoe je nu leeft, ook bespreken we verlangens en behoeftes. En de veranderingen in de wereld om je heen.

 

Start per dinsdag 12 dec. 2023

Moeder en kind cirkel

In gesprek gaan zoals je anders bijna niet doet, dat is wat we doen bij de moeder en kindcirkel. Ontdek wat de dromen zijn van je kind, leer wat zij graag van jou willen leren. We doen een paar leuke makkelijke oefeningen en een fijne ontspanning. Samen ontspannen, lachen en verbinden zijn sleutelwoorden voor deze cirkel.

Deze cirkels zijn open groepen, dat betekend dat je welkom bent wanneer je daar zelf behoefte aan hebt er is geen vaste groep vrouwen. Hierdoor is iedere ontmoetingsmoment uniek, door dat er altijd verschillende vrouwen bij zullen zijn.

Wil je wel een vast groep geef je dan op voor de wachtlijst. Of kijk bij de Wise Women Tribe.

a

Rode tent

Een eeuwenoud gebruik de rode tent voor alle leeftijden. 

 

We komen samen met een groep met gelijkgestemde vrouwen van alle leeftijden. De thema’s zijn anders dan de vrouwencirkels maar met dezelfde goede gebruiken. We gaan aan het werk met het thema van die avond, deze zullen verbonden zijn aan de seizoenen. Zo hebben we het in de herfst over los laten,  in de winter over zelfzorg, de lente over je plannen en dromen en in de zomer laten we ons zien, laten we die plannen uitkomen.

 

Door dit samen met andere te doen voel je een connectie, kracht en samenhorigheid. De thema’s zullen je helpen om in de tijd na de rode tent ook daarmee verder te gaan en om vaker stil te staan bij wat jij nodig hebt en ook die ruimte voor jezelf te bewaken. Je mag er zijn, je bent genoeg en samen kunnen wij dat aan.

 

Voer gesprekken die je in het dagelijks leven niet zo snel zou voeren. Er zijn geen gekke vragen, ieder gevoel, elke emoties mag er zijn. Je mag delen wat goed voelt om te delen. Ga met elkaar de connectie aan en stel je open voor een ander en jezelf.

a
 • Het is een moment voor jouzelf en voor jouw alleen. Je gaat de connectie aan met jezelf en voelen wat jij nodig hebt en dat het oké is om ook stil te staan bij jezelf
 • Je gevoelens krijgen de ruimte en daardoor zijn emoties die evt. ontstaan makkelijker los te laten of op de juiste plaats te zetten
 • Je tranen de vrije loop laten in plaats van snel weg vegen
 • Liefdevolle aandacht
 • Je maakt ruimte voor jou vervolg stappen
 • Door dit met andere vrouwen samen te doen voel je een connectie en samenhorigheid

Al deze momenten zijn onder leiding van Hanneke van Dijk, zij coacht en leidt deze ontmoetingsmomenten. Voor vragen of contact mag je altijd een berichtje sturen of mailen.

a